OVER

Bio

Nederlandstalige badkamerblues en fluisterrock – gelaagd en eerlijk.

Hoewel je tegenwoordig omkomt in de Nederlandstalige muziek, wordt jij, lieve luisteraar, keer op keer geschoffeerd met slappe, door autotune uitgepoepte teksten. Zonde; in je moerstaal kan een verhaal ├ęcht overkomen en gespeeld worden met woorden.

Christian Kuitert wil je wat vertellen met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle (Christian Kuitert & De Hoop) spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als Spinvis en De Dijk. Je favoriete fingerspitzengejengel!

Recent werk

In 2022 kwam het opzwepende strijdlied ‘Droom Groot, Sta Op‘ uit, evenals het meer ingetogen ‘Ze Willen Het Niet Weten‘ over filterbubbels, echo kamers en andere vingers-in-oor-achtigen. De nummers werden onder andere opgepikt door TV Oost, RTV Utrecht en Radio 5, dus dan spreken we van “bekend van radio en TV”.

De eerdere Nederlandstalige EP ‘De Mist In‘ (2020) ging over de vele gemaakte fouten, maar ook de hang naar het onbekende; je wilt je op het gladde ijs begeven. De single op die plaat – ‘Dit Klinkt Veel Te Goed‘ – klinkt heel aardig, dus zeker luisteren.

Voor contact en boekingen: info@christiankuitert.nl.

Persfoto’s