OVER

Bio

Christian Kuitert houdt je aandacht vast met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als Spinvis en De Dijk. Je favoriete fingerspitzengejengel!

Een greep uit recent werk: in 2022 kwam het opzwepende strijdlied ‘Droom Groot, Sta Op‘, evenals het meer ingetogen ‘Ze Willen Het Niet Weten‘ over filterbubbels, echo kamers en andere vingers-in-oor-achtigen. De nummers zijn onder andere opgepikt door TV Oost, RTV Utrecht en Radio 5, dus dan spreken we van “bekend van radio en TV”.

De eerdere Nederlandstalige EP ‘De Mist In‘ (2020) ging over de vele gemaakte fouten, maar ook de hang naar het onbekende; je wilt je op het gladde ijs begeven. De single op die plaat – ‘Dit Klinkt Veel Te Goed‘ – klinkt heel aardig, dus zeker luisteren.

Voor contact en boekingen: info@christiankuitert.nl.

Persfoto’s